02/02/21

Trump oli Nietsche järgi ori

Globaalne propaganda materdab president Trumpi ajakasutust. Et ​kujutage ette, mis see tal üle 60% päevast on, “Executive time”? Ehk toimetusteks ja puhkuseks oma äranägemise järgi jäetud. Ta ise ütles, et ei puhkagi, vaid talle meeldib oma töö ja ta tegutseb kogu aeg. Tihti ka nädalavahetustel. Nii saab  koormust ühtlustada, tean seda omast kogemusest. See võib olla  ka vananemiseks sobivam elustiil. Igaühel peaks olema oma tegevuse/puhkuse rütmid nii nagu enda isiksusele sobiv biorütmide kohastumine. See ongi osa inimese looduslikust kohastumisest. Mingite koonduslaagri robotlikult korraldatud "ajakasutuse-ekspertidele” pole päevakava "selline nagu teistel". Ja siis tembeldati arusaamatuks, naeruvääristati, nivelleeriti jne. Igaühe kohastumise osa on õigus eripärasele ajakasutusele!

Fr. Nietsche ütleb:

 “Tänapäeval, nii nagu alati, inimesed jagunevad kahte hulka: orjad ja vabad inimesed. Kes ei valitse kahte kolmandikku oma päevast, on ori, kes ta iganes ka poleks, riigimees, ärimees, ametnik või õpetlane. ” 

Teistpidi on järelikult tegemist selge orjastamisega seal ametis. Kuna igaühele on olemas just talle sobiv eluviis, nii on ka isikud kohastunud erinevalt, sõltuvalt võimalustest seda eluviisi leida ja pidada. Ilmselt on siis igaühel erinev orjastamise määra kriteerium. Ühtlasi, kas siis FN ajal oli tegelik elujärg parem, et vähem töötati? Roboteid ju polnud. Kas tõepoolest edasise majanduse arengu asemel ongi tegelikkuses vaid üks suur allakäigu peitmine? Arenguid on siiski toimunud.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Onu Remuse loomade koostöö

Rebaseonu, jänkuonu ja opossomionu hakkasid koos aidakatust parandama. Aga mitte nii, nagu praegused poliitikud,  et tulen hommikul tööle ee...