11/03/21

Kes on Eestis minu jaoks poliitik ?

Poliitik on Eestis minu jaoks isik, kes:

1. Aitab isikliku panusega kaasa maailma rahasüsteemiga parema intressi kokkuleppimiseks. Need tehingud, millega pandi alus Eesti krooni emissioonile, esimestele välisinvesteeringutele, ja olid vajalikud kapitali ligimeelitamiseks algul, on täna muutunud oludes vaja üle vaadata.  Baltikum on EL ja NATO liige, siin on riskid vähenenud. Praegune laenuturu olukord kahekohaliste intressidega olukord on kõlvatu ja pärsib majandust ja soodustab reaalsete hüvede tootmise asemel finantsialiseerumist (Polanyi järgi). Mõõdik: saavutatud uus kokkulepe, kehtib laenuintresside 3.3% ülempiir, toimiv järelvalve ja sanktsioonisüsteem on sisse seatud.

2. Aitab kaasa töötaja ja riigi tulujaotuse muutmisele töötaja kasuks.   Praegune tulujaotus 59% isik, 41% riik, sihtväärtus: 67% isik / 33% riik. Mõõdik: reaalne protsendi langus aastas. Töötaja ja riigi tulujaotusest lähem selgitus siin postituses. ja miks seda üle ei ole vaadatud siin.

3. Suhtleb Venemaaga ilma lömitamata, Tartu rahu aluselt. Ja nõuab tagasi mitte seda, mis Vene oma on, vaid, mis lepinguga kuulub Eestile. Ehk Venelt nagu kõigilt teistelt omaenda allkirja austamist lepingul. 

See on tegeliku inimese tegelik arvamus. Mitte mõeldud deklareerimiseks, simuleerimiseks, petmiseks, venitamiseks, siseringi mängudeks, korporatiivne, PR vm sõnavaht. See poliitik ja erakond, kes need kriteeriumid täidab, saab valimistel minu hääle. Ta eeldab kõlbluse poole püüdlemist ja hüvelist isikut ega nõua inimlikku veatust.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Onu Remuse loomade koostöö

Rebaseonu, jänkuonu ja opossomionu hakkasid koos aidakatust parandama. Aga mitte nii, nagu praegused poliitikud,  et tulen hommikul tööle ee...