12/11/17

Uue põlvkonna poliitikud ei tee asju pmst teisiti

Nad on ju korra valitsuses juba olnud Siim Kallasega. Kus käis ainult olemasoleva, Reformierakonna jt kujundatu peal ratsutamine. Mitte mingeid maksuseaduste uuendusi, mitte mingeid keskklassi elu parandavaid meetmeid. Vaid laia mersuga jutt keskklassi "esindamisest". Mida te loodate nüüd "uuenenud" Keskerakonnalt? Nende kadrisimsonite ja jürirataste ja margustsahknate jt traagika seisneb selles, et nad polegi näinud teistsugust poliitilist kultuuri. Mis peab mõnda iseseisvat riiki, näiteks Soomet toimimas. Isegi kui nad tahaks, nad ei oskaks ei iseseisvas Eestis ega Soomes mitte midagi teha. Sest terve rahvuskeha säilitanud ühiskonna mõtlemine on teistsugune. Seal on alles elu ja rahvust säilitavad, teatud ühise hoidmise mõtlemised enne loosungeid. Rääkimata sellest, et allhankemaa mõtteviisid ei sobi tooteid loovate riikidele inimestele. Nii ongi paljud arenenumad valijad hädas, miks poliitikud neid ei esinda. Vaid mingit keskmist.

Noorpoliitikutel polnud teist kohta, kui oli neosovetlik parempoolsuse loosungitega talitanud vabanemisjärgne. Kust need noorpoliitikud kogu eelnenud lammutamispoliitikat lihtsalt pealt nägid. Ja omaks võtsid. Noorpoliitikutelt mitte ainult ei tule midagi, vaid nende traagika on selles, et kui nad ka tahaks, nad ei oskagi midagi muud pakkuda, kui nende poliitilised eelkäijad. Komsomoli-, partei- jt sotsiaalse vastutuseta tegelased, kes ülbelt tallasid inimesi jalge alla. Kellelt õpitu ei kõlba isegi prügikasti viskamiseks. Kui ikka võiski sotsiaalpoliitika asendada PRiga, puuriida ja mädanenud kartulitega, ning reisisaatjate üle irvitada. Ning jätta vastu võtmata sotsiaalharta. Siis küsimus on, kas selliste tegelaste õpilased saavad üldse millegagi peale heinte rahvale hakkama? Vastastikkuste juttudega ajude triikimine, mitte haridus, teadus, kõlblus ja usk pole nende inimeste loojateks. Neid on õpetatud inimesi propagandaga toitma. Ja muutuvaid jutte pakkuma.

Nende maailmapilt vajub kohe kokku kui inimesed nende taseme eest üle maksma ei lepiks. Aga Edgari ajal ju leppisid, eksole. Sai süüdistada kõiges halvas parempoolseid ja venitada niikaua kuni ise tahtsid. Imestada ei tuleks selle üle, miks eelnevate truud õpilased programmeeritult pidevalt lagipähe lasevad. Või miks bioonilisi jalgu kõigile vajadusel ei jätku. Vaid kui laskmata jäetaks ja jätkuks! See on ju õõnes propaganda, sõnamurdmine ja muutuv jutt mis parteilastelt pidevalt tuleb. Nad peavad sõltuma ametnikest ja vastutama. Sest nende seaduste järgi inimelu ei käi, ei ole kunagi käinud, ega hakka mitte kunagi käima. Keegi pole isegi testinud, kas nende seadused kokku panduna üldse töötaksid, või moodustaksid mittevastuolulise süsteemi. Aga muudkui treivad absurdi juurde, küsimata, kellele ja mis see maksab. Ülemakstud ja samal ajal ebapiisavad, ühiskonna tegelikule arengutasemele vajalikke lahendusi sealt mitte ainult ei tule, vaid ei saagi tulla. Neid segab rumalus, harimatus, kogenematus, ja kultuuritus enne neid.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Onu Remuse loomade koostöö

Rebaseonu, jänkuonu ja opossomionu hakkasid koos aidakatust parandama. Aga mitte nii, nagu praegused poliitikud,  et tulen hommikul tööle ee...