30/09/24

Muutushüvitis, kuidas muutusi väärikalt korraldada?

On teada, et avalikkus on väga lahkumishüvitiste vastu. Aga vaatame natuke kaugemale. Mul tuli üleeile mõte, kuidas aidata riiki tegelikult mõistlikumaks teha. Kui mõni struktuur või ülesanne tõeliselt mõttetu on. Või mõttetuks muutub. Aga lahti kuidagi ei saa. Sest on teada, et vabatahtlikult keegi oma ametikohalt naljalt ei lahku. Ja võitleb siis kümne küünega ja kõikide trikkidega vastu. 

Selle asemel tuleks sisse seada läbipaistev, aus ja väärikas suuruses rahaline hüvitis, mis lubaks 5a ära elada. Kui mõni hea ametnik tuleb hommikul tööle ja ütleb ausalt: mu töö on mõttetu. Siis ta saaks selle. 

Mitte et lubatakse nn "eesti" moodi, väänatakse sõnu, valetatakse ja ei maksta. Vaid päriselt, kuna aitas riiki paremaks teha. See võib kellelegi tunduda laristamise ja ülekuldamisena. Aga kui see ausalt teha, saaks tegelikke, ausaid, rahaga tagatud muutusi. Vajadusel ka kärpeid. Me saaks pühendunud ja motiveeritud inimesi, kes oleks hästi kindlustatud ja ei segaks uuendusi. Vaid aitaks nõuga kaasa. Ja kui eluplaan muutununa võimaldab ja see uuendus läbi kukub, võiks ka tagasi tulla. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Muutushüvitis, kuidas muutusi väärikalt korraldada?

On teada, et avalikkus on väga lahkumishüvitiste vastu. Aga vaatame natuke kaugemale. Mul tuli üleeile mõte, kuidas aidata riiki tegelikult ...