15/11/18

Marrakeši rändepaktist

"Võõras, kes asub teie juures, olgu teie keskel nagu päriselanik; armasta teda nagu iseennast - sest kõik te olete olnud võõrad Egiptusemaal", ütleb raamatute raamat (3Ms 19:34). Kuna Eesti pagulasi sh minu sugulasi kohtles maailm valdavalt inimlikult, ei ole ma tõeliste sõjapagulaste tõrjumise pooldaja. Kuid ka mitte inimkaubanduse kattevarju loomise poolt. Kuid kas päeva lõpuks meie majanduse probleem pole mitte see, et on pagulased, vaid see, et keegi ei taha siia tulla? Silmas pidades tööjõumakse ja kliimat ja kaugust keskustest.

Millest siis selline draama, ühe (pooldajate sõnul) "nii väheolulise" rändepakti pärast? Ilmselt Ossinovski tagasiastumine ja Mikseri valitsuselõhkumise katse enne valimisi ei ole juhuslikud. See on sotside taktika taganeda plaanipäraselt valitsusvastutusest, et saaks jälle elatuda rahulolematusest. Oled valitsuses, peaksid vastutama. Kui valitsuses pole, saavad vabad käed ühineda kriitikakooriga. Kui oled valitsusest väljas, vastandud rind ees ja laia lõuaga julgelt enda valitsuses tehtule. Kritiseerid valitsust ehk iseennast - ja mitte keegi ei pahanda. Saad osa kriitilisi hääli endale, st valimistel parema tulemuse kui valitsuses olles.

Avalikkus on nii uimastatud, et ei pruugi märgatagi vastutuse hajutamiseks mõeldud poliitmanipulatsiooni. Ega siis stabiilse, igava töö juures me ei kohta sotsi. Nemad on alati seal, kus käib pööramine.

Kui ma näen seda tähendusrikast nahinat sotside ja reformierakonna ridades, et ärme sekkume, pädev komisjon on teinud rändepaktile eeltöö, las otsustab, siis tekib küll küsimus, kas need mehed saavad rändeleppe eest kuskilt mujalt veel palka? Kohe kui piirata korruptsiooni, väheneks oluliselt ka ebaseaduslik ränne. Korruptsiooni äiapapade järgmine nahistamine oli, et paljusid rändega seotud muresid on võimalik pakti abil lahendada, Eestile olevat seda ikka vaja!

Mikserile, nagu sotsidele tüüpiline, võib rändelepe nagu paljud teised küsimused olla ühekordne mängukaart...aga rahvas peab nende süsteemitute mängukaartide tagajärgedega elama! Kui see nii hea ja mittekahjustav oleks, miks siis sotsid, ref jt punaaktivistid ei tule rändelepet seletama rahvamajadesse ? Ja omale toetust koguma valimisteks! Sest selle leppega on asjad nii nagu Molotovi pakutuga oli - vorm on üks ja sisu teine. Avalikku diskussiooni ei kannata migratsioonipooldajad üldse välja. Sealt ka vaiba all toimetamine nende avalike poliitikute poolt, kes peaksid avalikult rahvale aru andma.

Seetõttu, kas ei juhtu nii, et kui jälle igasugu pisimolotovidel veel väga kaua rahulikult nahistada lasta, siis teistel ei jää üle muud kui järgmise okupatsioonimuuseumi jaoks raha korjama hakata.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Onu Remuse loomade koostöö

Rebaseonu, jänkuonu ja opossomionu hakkasid koos aidakatust parandama. Aga mitte nii, nagu praegused poliitikud,  et tulen hommikul tööle ee...