16/12/23

Mitte kultuuri, vaid ühese tõe tunneliots on pime

 Anonüümne:

Enne revulutsiooni oli asi selge, kultuur see on kõrgklassile ( st kes ei pea mõtlema tühjale kõhule), ülejäänutele oli laadanali. Nüüd maksurahaga kullatud tolad tegelevad kultuuriga, arvates, et keegi ei saa sellest aru kust tuul puhub. Tulevik on küll selge, keegi ei maksa, isegi need kes teile raha sebivad., sest uus kultuur on AI.

---

Totalitaarselt mõtlete "uus kultuur on AI" (ja justkui mitte midagi muud?). AI on uus, kuid mitte ainuke. Päriselus ei ole kadunud ei teater, tema järjel tulnud kino ega TV. Interneti või nutimaailmas peaksid need ju siis ammu kinni olema. Aga ei midagi sellist. Tekib nagu uus peajõgi. Ja kõrvalnired vahetuksid, segunedes...Võibolla ongi kogu krempel liiga kulukas. Ja nii muutumised-hääbumised-uued pealekasvud tulekul.

Aga päris kinni ei saa. Sest siis läheb raha otse sebiva tarbijamassi taskust suurfirmadele. Ja kultuurita sebijad ei saa sealt tagasi. Suurfirmade äri ongi kõigi teiste ääremaaks tühjendamise arvelt üles ehitatud. 

Hingame vabalt. Mõtleme ajunatukese abil. Ja hoiame rahanduskomisjonide seltsimeestel silma peal. Tuhat korda enam võiks kohapealne eripära olla enne elus kui see nimetu globaalne monstrum.

Nagu usk on üks kindel, äraproovitud ja usaldusväärne tee läbi nähtamatu, mis hoiab kõike nähtavat toimimas heas...nii aitab kultuur kaudselt ka neid sebijaid.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Onu Remuse loomade koostöö

Rebaseonu, jänkuonu ja opossomionu hakkasid koos aidakatust parandama. Aga mitte nii, nagu praegused poliitikud,  et tulen hommikul tööle ee...