17/11/17

Mõistliku majandamise partei üldse puudub

Riiki ei ole selleks vaja, et inimesele bussipiletit osta. Ka ei ole see vaesuse leevendamine kui 30 eurot kuus ühtedelt võtta ja suuremale hulgale 60 anda. Mis tõstaks sadade tuhandete, alla 1200 euro netos saajate tulutaset, on tegelik küsimus. Aga broilerid lollitavad sadu tuhandeid inimesi 60 euroga. Ja tulutaseme küsimust nad lahendada ei oska ega kavatsegi! Sest saab mängida lollitamist 30-60 euroga. Rahvas, ärge laske end lollitada. Need sajad tuhanded jäävad eluaegsesse lõksu, kui nad keskerakondi ja reformierakondi valivad. Ainult natuke paremat palka ja pensionit maksma poliitikutele, kus üldine taseme tõus on välistatud. Üldine tulutaseme tõstmine tahab palju tööd, uute oskuste omandamist, uusi tehnoloogiaid, riske ja vastutust kapitali ja uuenduste eest, tööd uute turgudega. Praegust Eesti riiki peetakse lünkliku nostalgia järgi. Et sovhoosis oli sõit tasuta, teeme nüüd ka maal, hääli tõi jne. Aga lubaduste kuhjumisel tekivad lihtsalt võlad, oma raskuse all kokkukukkumine ja kiratsemine.

Mida tähendavad tasuta liinid? Rääkimata segadusest, et nad on kõrvuti tasulisega, dotatsioon suureneb. Eraettevõtja, keda välja suretatakse, arvestab busside uuendamise hinda sisse. Ja selle maksavad kinni kõik sõitjad, mitte kõik maksumaksjad. Aga kust võtab riik raha kõik need bussid uuendada, kui vaja on? Kõigi, sh mittesõitjate taskust. Lisaks sellele, kui ükskord tasuta sõit kaotatakse, on kadunud MÕLEMAD. Ka kommertsliin, mis läks hingusele, sest rahvas jooksis muudkui "tasuta" liinile. Ja siis jääb üle vaid eraauto. On neid veel vähe linnu ja maanteid ummistamas, mis on arvestatud palju väiksemale autode arvule? Tallinn 5x suurem, Tartu samuti kitsas jne.

Aga ei, ikka tahetakse suurendada isiku sõltuvust parteilaste armust. Isikute täielikku võimetust ja sõltlaseks tegemist. Selleks, et saaks mõistliku hinnaga liikuda, ei pea inimene eluaeg mingeid simsoneid valimas käima. Kui kõik asjad peavad käima läbi riigi ja üldise kiratsemise, siis kõik, ka need kes ei vaja, on justkui sund-eestkostetavad. Ja need kes tõepoolest eestkostet vajavad, seda ei saa. Sest riik "eraldab" mitte siis, kui vaja, vaid kui üldine seis lubab. Mitte kunagi ei luba, alati on neil miinus majas. Millal on riigil küllalt? See on must auk! Ükskõik kui palju anna, ametnike tahtmised ei lõpe kunagi. See riigi lõputu laiendamine ja kõige riiklikuks universaalteenuseks tegemine on täielik nonsens. See, mida tulutult üritatakse, ehk totaalriigistamine, ei tööta, Austria majanduskoolkond ennustas - see ainult suurendab krahhide sügavust.

Keskerakond ostaks võlgade arvel hääli. Ja kunstlikult oponeeriv Reformierakond siis tuleks "korrastama" e. isikute niigi suurt omaosalust ja äravõtmist veelgi suurendama, et oma kaksiku tehtud võlgu maksta. See kahe suurpartei võim pole mitte ainult ühe p. kaks kannikat, nagu Tarand ütles. Vaid nagu inimestele pealesurutud võlgadega ehitatav üliraske hoone, mis vajuks oma raskuse all teile kaela ja samal ajal pooksite te ise end kah veel, et omaosalust suurendada. Inimesed, ärge käige suurparteisid valimas. Nende pakutava ülejõukäiva estosotsialismi arve tuleb teil maksta. Mitte parteilastel. Aga riigid ei kanna sinu eest vastutust, riigiorjaks petetu. Suurparteide tee on inimeste ülejõu käivatesse ühisvõlgadesse ja kollektiivsesse suitsiidi tõukamise tee. Pöörduge sellelt tagasi tervele mõistusele, omaenda elu ja Jumala otsimisele.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Onu Remuse loomade koostöö

Rebaseonu, jänkuonu ja opossomionu hakkasid koos aidakatust parandama. Aga mitte nii, nagu praegused poliitikud,  et tulen hommikul tööle ee...