13/10/18

Globalism vs konservatismi suur vastasseis on liigne lihtsustus

Maailma konstrueeritakse viimasel ajal lihtsustatult. Justkui, et leiame kuskilt selle ühe internatsionaalse kurjuse allika üles, paljastame ta ja teeme kahjutuks. Ja siis tulevad õnn ja moraal jälle iseenesest õue peale tagasi. Ja vahepealsed kaotused heastaksid end justkui ise.

Kas selle üheteljelise müüdi ülestõstnud lahendavad seda tegelikult? Sest nii paraku ei ole ! Kõik, kes üldise kurjusega võitlemise taandavad sellele ühele, globaalse kurjuse müüdile, peaksid õpetuse järgi tegelema ennekõike iseenda kurjusega. Õpetus on ju selline, et mitte mõni inimene, vaid terve inimsugu elab patu tõttu alla tegelike võimete. Patt ei ole mitte pahategu, mida keegi pilve pealt passib ja kohe karistab. Vaid Jumala armastuses inimesele antud eelhoiatus: kui sa talitad selliselt, sinuga juhtub nii ja sa teed halba iseendale. Vaid alles siis, kui me tunnistame iseenda väetit olekut enda isikliku kurjusega toimetulekul ning palume abi, saab igaüks tegelikult paremaks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Onu Remuse loomade koostöö

Rebaseonu, jänkuonu ja opossomionu hakkasid koos aidakatust parandama. Aga mitte nii, nagu praegused poliitikud,  et tulen hommikul tööle ee...