24/10/18

Metsaõigused

Isik, kes peab end nagu metsas, ise ülal pidama, st endale ise eelarve teenima, või saab tühiseid toetusi, sellel tekivad ülalpidamiseks ka teatud loomulikud õigused. Nimetame neid piltlikult nö metsaõigusteks. Mis need "metsaõigused" oleks? Kindlasti on see isiku vaba valik minna ükskõik millise riigi kodakondsusse, kuhu isikul ülapidamise teenimiseks võimalik. Isiku täielik ülalpidamiskohustus ja ülim omavastutus piirab ka riigi õigusi isiku tegevusvabaduse piiramisel. Väidan, et isik ei saa võõrriiki minnes tegutseda olematu või vormilise riigi vastu, kui isikule on asetatud täielik ülalpidamiskohustus ja ülisuur omavastutus. Millised õigused tekivad üksikisikul veel varjatud ülisuure omavastutuse peale?

Muidugi pole need õigused absoluutsed ega eksisteeri tühjas ruumis. Vaid teatud eetiliste piirangutega. Näiteks, täisvastutusega ja ülalpidamiskohustusega tsiviilisik on siinjuures vabam kui riigiametnik. Mind huvitaks, mida arvavad sellest juristid.

Muidugi on juba kõigil juba puhtmajanduslikult arukas põgeneda igasuguse kommunistliku majandusrežiimi alt. Sest riik, pealesurutud ühisomand, ülemaksustamine ja puuduv kapitaliturg ja direktiivide mass teevad ELis takistuse kõigile.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Onu Remuse loomade koostöö

Rebaseonu, jänkuonu ja opossomionu hakkasid koos aidakatust parandama. Aga mitte nii, nagu praegused poliitikud,  et tulen hommikul tööle ee...