11/10/18

Põhja lasti ju tööstus!

M. Laarile pannakse ekslikult süüks põllumajanduse põhjalaskmine. See on eksitav müüt. Tegelikult lasksid isamaalased põhja põllumajandusest mitmeid kordi suurema rahamasina, see on tööstuse. ENSV kergetööstus andis 25% vabariigi eelarvest. Täna seda pole. Minskis moderniseeritud tehas "Atlant" toodab täna miljon külmkappi aastas, suurema osa ekspordiks. Maksab Hiinale krediiti tagasi, teenib riigile omanikutulu, töötajatele palkasid ja pensione. Seda erinevalt Eestist, kus uue sisseseadega tehased erastati kinnisvarana koerajalutajatele. On lausa valus, kurb ja häbi näha koerajalutajaid ajalehes poseerimas. Eksporditulu ja pensioniraha asemel, mis enam iialgi siia ei jõua. Komsomoli- ja parteitöötajad rikastusid erastamisvarguse teel, tehast või hotelli kinnisvarana edasi müües. Kui nad ka majandusest midagi ei tea, aga palju räägiks, siis rikkaks nad madala palga maksmisega ei saanud. Vaid riigivarguses eelisseisundi ärakasutamise teel.

Nullist üles ehitanud erasektor oli sunnitud laenu võtma ja riskima. Peale laenu võtmist kuulama veel riigipalgal reformierakondlaste ülbitsemist, et erasektor, mitte riik olevat lõhki laenanud. Eraraha läks tihti rohkem riigi äärmise kokkutõmmatuse ja tegematajätmiste katteks. Kui te tahate seda koonerdamist tagasi, valige aga "reform" tagasi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Onu Remuse loomade koostöö

Rebaseonu, jänkuonu ja opossomionu hakkasid koos aidakatust parandama. Aga mitte nii, nagu praegused poliitikud,  et tulen hommikul tööle ee...