25/07/19

Oligarhe meil ju pole

Ärme enam meenutagi, kuhu ENSV lõppedes rahva poolt riigile usaldatud rahaga ehitatud "Viru" hotell liikus. Asjaosalisel puudus sellele hotellile mistahes omandiõigus. Kõigepealt mindi konsultandiks. Ja mõne aja pärast on sama Soome firma hotelli omanik. Kui keegi oli juba oblastivalitsuse esimees, ja oblastit enam pole, siis võib võtta?! Brežnev ütles samamoodi Uzbekistani Tšurbanovi puuvillakorruptantide paljastajatele: kas te siis elada ei oska - nagu meie tudengitena - kaks kotti vagunisse, üks vasakule.

Oligarhe meil ju pole. Istuvad sama pikalt kui Nazarbajev Kazahstanis. Need on ju kuskil Venemaal, Ukrainas, jne. Kinnisvaratellimuste kindlustamiseks panevad koos ministriga paika ülikooli nõukogu nii et kõik sujuks. Aus mees Helsingi ülikoolist on vastu. Kuid nõukogu tehakse selline, et ausad oleks vähemuses, kuna kõrgemalt nimetatakse poliitilisel teel enamus uut nõukogu! Meil ei ole nõukogude võim, eiei. Vaja oleks majanduslikku "Kuu-uurijat". Nii nagu nõukogude ajal oli suurepärane satiiriline ringvaade "Süütenöör". Tervendas, naerutas ja puhastas ühiskonda peegelpildi pakkumise kaudu. Näiteid leiab palju nii elust kui ajakirjandusest.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Muutushüvitis, kuidas muutusi väärikalt korraldada?

On teada, et avalikkus on väga lahkumishüvitiste vastu. Aga vaatame natuke kaugemale. Mul tuli üleeile mõte, kuidas aidata riiki tegelikult ...