14/06/22

Mõttetera lõputust selgitamisest

Maailm, kus kõik peab olema ära seletatud, on üsna lollakatele ja laiskadele inimestele. Kui välja arvata energiakulu, mida põhjustab varjamine, arendab tunnetust just lõpuni seletamatus. Isegi teatav kunstipärasus.

Ahju peal lesijad taotlevad mugavusi eelkõige teistelt. Et teised muudkui uuriks ja tööd teeks, ning neile valmis seletusi ette kannaks. Mille seast neil oleks soodne ja mugav valida. Et oleks äraseletatud maailm. Neile võibki selgitama jääda. Mitte kunagi pole piisav. 

Vaimsed parasiidid ei vääri mitte ühtegi seletust, ega pikemat tähelepanu. Nad kunagi ei saa. Siis nad hakkavad nimetama end haritlasteks, ilmajäetute eestkostjateks, nõrgematele kaasatundjateks, vasakpoolseteks. Võtavad punase, nüüd rohelise sildi, jne. Peamine on vältida töötegemist, saada soe koht. Kus pole vaja teha tegelikku, ausat, tihti rasket vaimset või tootvat tööd, hinge eest hoolt kanda. Kui see minetada, vaimne mädanik ja hingeline tühjus. Ärge laske seda endasse ega ennast segada, või kui on, siis hingake ja paluge endast välja.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Onu Remuse loomade koostöö

Rebaseonu, jänkuonu ja opossomionu hakkasid koos aidakatust parandama. Aga mitte nii, nagu praegused poliitikud,  et tulen hommikul tööle ee...