03/05/23

Eriti neile, kellel kõik taandub lõpuks rahale

Kui ühel pool kaalul on põlvkondade tööga loodud kodu ja teisel pool rahapakk, siis mitte ükski rahahunnik seda kodu ja aastasadade kultuuri ju asemele ei loo. Seda nii Nursipalus kui laiemalt mujal. "Anname teile pool kilekotist ja ega te ei ju pea Lasnamäele minema" - ei päde. Sest ei loo mitte ükski rahapakk mitte midagi sellist, mis on täna su kodus olemas. Või võtame metsatuka - see EI OLE rahahunnik ega asendatav mitte ühegi rahapakiga. Elus kanarbik, karu ja pruunsipelgas ei ela rahapakis. Sama lugu on ehitusega. Ei ole ainult rahapatakas see, mis on puudu, et küll siis ehitaks. Vaid oskused, projektijuht, varustaja, töömees, tema õpetajad, tööriistad, kogemused jne. 

On tähtsaid nähtamatuid asju, mida ükski raha ei osta. Need elusad inimesed ja nende tervis. Vaimsed väärtused ja kultuurid. Õppige vaatama rahast kaugemale, selle taha ja ette ka. Siis on teil ka raha, kui teie vaim selle ees käib. Aga mitte närtsinult järel ei lohise.  

Ei usu, et ei ole teist sobivat 21 maja suurust platsi, kus saaks püssi lasta. Või et jõujoonte paika panna üritajad seda ei arvestaks. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Onu Remuse loomade koostöö

Rebaseonu, jänkuonu ja opossomionu hakkasid koos aidakatust parandama. Aga mitte nii, nagu praegused poliitikud,  et tulen hommikul tööle ee...